Сигналът ни е за започнало масово купуване на гласове в ромските квартали в София - "Красна поляна", "Филиповци", "Факултета" и в Пловдив "Столипиново". Торби с пари от чекмеджетата на властта се насочват за купуване на гласове. Нямаше пари за лекарите на първа линия, за малките фирми, за домакинствата, за децата, за майките, но сега са се намерили. Това заяви на извънреден брифинг в деня на парламентарните избори Мая Манолова, лидер на "Изправи се! Мутри вън!"

Имаме сигнали за купен и за контролиран вот. "Целта е воеводската партия да влезе вместо нас. В последните часове с масово купуване на гласове да ни изместят и да влезе воеводската партия", каза Манолова.

Калин Славов: Най-честите сигнали за нарушения са за машинното гласуване

Калин Славов: Най-честите сигнали за нарушения са за машинното гласуване

080011224 е телефон за сигнали, безплатна телефонна линия

По думите й целта е ясна - отново да е същото управление, управляващите да си осигурят четвърти незаконен мандат. Подали сме над 30 жалби само от офиса в София. Не очаквам МВР и изборната администрация да се задвижат, призна тя.

По думите й в плевенско има арестувани членове на СИК. Подали сме сигнали за Гулянци, Славяново, Плевенско, където бяха разпитвани арестувани по наш сигнал членове на СИК.

Сигнализирали сме и за медии, които публикуват социологически данни - това е търговия с влияние. Забраните трябва да се спазват, манипулацията на вота трябва да бъде пресечена, заяви Манолова.

Избираме 45-и парламент - 39.9% избирателна активност към 17 ч. отчете ЦИК
на живо

Избираме 45-и парламент - 39.9% избирателна активност към 17 ч. отчете ЦИК

Секциите, в които ще гласуваме са 11 983, като в 9398 от тях ще можем да заявим вота си машинно

През целия ден подаваме сигнали, но реакцията се бави, обяви Манолова.

Искат ЦИК да удължи с още час изборното време, за да могат българите в чужбина да упражнят правото си на вот. Гласувайте, призова Манолова.

По думите й формацията има готовност да направи паралелно преброяване. Този път няма да позволим да бъде купен вота на българския народ. През оставащите 2 часа трябва всички да гласуваме. Гласувайте, призова Манолова.