Снощи са били извършени проверки на заведенията във Варна и региона във връзка с генерирания шум, информира вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във "Фейсбук".

"Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия", обяви властникът, който се прочу с акциите си срещу шума.

Били са проверени заведенията от Алея Първа/Морска градина във Варна, където е съсредоточен нощният живот на града.

Симеонов погна шума и в столицата, обяви: Честито и на София

Симеонов погна шума и в столицата, обяви: Честито и на София

Царство на познанствата, шуробаджанащината и политическите чадъри

"Навсякъде беше спряно озвучаването, като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център)", разкри Симеонов.

Бил е проверен и курортният комплекс "Златни пясъци", където не са били констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант "Делфин" и още няколко заведения от открит тип.

"Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции", увери вицепремиерът.

В по-голямата част от случаите, на проверките е било оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията, отбеляза Симеонов.

В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, вицепремиерът очаква сигнали на телефона му към политическия му кабинет - 02 940 30 03, както и за нарушения от цялата страна.

"За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата", завърши заплашително вицепремиерът.