"Честито и на София. Снощи заедно с РЗИ, зам-министъра на здравеопазването г-жа Светлана Йорданова и членове на политическия ми кабинет започнахме проверки по Закона за шума и в София. Градът, в който законите отстъпват на познанствата, шуробаджанащината и политическите чадъри", написа в своя Фейсбук провил вицепремиерът Валери Симеонов.

"Оказа се, че въвеждането на ред по Закона за шума в столицата е детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. Никакви проблеми - никъде. Откъдето минахме, след нас се възцаряваше мир, спокойствие и тишина. Оказа се, че собствениците и управителите много добре осъзнават нарушенията и още с първото разпореждане спираха озвучаването", обяснява Симеонов.

Припомняме, от миналата година Валери Симеонов извършва внезапните си проверки за спазване на нивото на шума в курорти, а министърът на туризма Николина Ангелкова не беше съгласна с начина, който той действа.

Ангелкова се занимава с глупотевини според Симеонов

Ангелкова се занимава с глупотевини според Симеонов

Важното е вторият лифт на Банско да се построи

За снощната си акция в столицата, Симеонов коментира, че са започнали с кастата на "недосегаемите" по бул. Витоша. "Raffy Bar & Gelato го отнесоха първи - след констативния протокол и незабавното спиране на озвучаването при следващо нарушение ги очаква ЗАПЕЧАТВАНЕ! С първо предупреждение и спиране на музиката бяха номинирани Vitosha street Bar&Dinner, "БЕКГРАУНД" и Social Cafe Bar & Kitchen."

"От снощи еротичен клуб "ФЕТИШ" ще пуска еротична музика само вътре, а не на улицата. Констативни протоколи и разпореждане за спиране на озвучаването отнесоха кафе клуб Memento и Beach Bar на ул. Раковски. Не мога да отрека пълното съдействие на персонала и управителите". добавя вицепремиерът.

Валери Симеонов уточвнява, че за разлика от Черноморието, много от посетителите идват да го поздравят и дори си правят снимки заедно.

"За десерт си оставихме Студентски град. Както се очакваше, там нарушенията бяха най-драстични, което наложи съставянето на констативни протоколи с незабавно прекратяване на озвучаването в бар-ресторант "МЕЙСЪНС" и дискотека Jim Beam Club, където гърмеше живо изпълнение на чалга дивата KALI. Милата, обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението", пише в социалният си профил вицепремиерът.

Според написаното в социалната мрежа, най-арогантно нарушава нощната тишина Механа "Роден край", "раздрусана от мощни чалга ритми". С влизането си, вицепремиер и проверяващи спират музиката и силно възпаляват мъжката аудитория на претъпканото заведение. При съставянето на констативния протокол, страстите се разгорещяват, разказва Сименов, "но, слава Богу, всичко мина без физически посегателства", оказва се, че голяма група полицаи празнуват професионалния си празник. "Съжалявам, няма как - законът е за всички", допълва той.