България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Това каза вицепремиерът и министър по демографските въпроси Валери Симеонов на брифинг в Министерския съвет.

ДАНС проверява оградата на българо-турската граница

ДАНС проверява оградата на българо-турската граница

Проверяват за корупция лица, заемащи висши държавни длъжности

Валери Симеонов бе помолен за коментар на сигнала на Велизар Енчев във Върховната касационна прокуратура (ВКП) и започналата проверка на оградата по границата ни с Турция. В сигнала се твърди, че тази дейност се осъществява от фирми на Патриотичния фронт, при наличие на данни за свързани лица, както и че цените по договора са многократно завишени. Валери Симеонов излезе с покана към "неверниците" от опозицията за обиколка с хеликоптер.

Като депутат Елена Йончева ще разследва как охраняват българската граница

Като депутат Елена Йончева ще разследва как охраняват българската граница

Приела да се включи към БСП след тежки разговори

"Мога да ви кажа за какво става въпрос - изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее, така както Китай се гордее с Великата китайска стена. България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Нелепо е да се правят словесни нападки, квалификации от хора, които не са виждали за какво става въпрос", заяви Симеонов.

Той бе категоричен, че в личен план за своите 62 години това, с което се гордее, е чистото и неопетнено име.

"Всеки, който се опитва да хвърли петно върху него, ще получи съответното съдебно наказание. По тази причина въпросният г-н, чието име няма да спомена, говори в общ план - фирми на Патриотичния фронт. Нека да каже, кои са фирмите на Валери Симеонов, да види какво ще му се случи като отговор от Валери Симеонов. Това е общоприето политическо плямпане, което е ежедневие в България. Няма такова нещо, заявявам го категорично. Не е имало, аз даже не зная имената на фирмите, които работят и не е редно да ги зная", защити името си Симеонов.

Камерите по границата не работят, алармира Елена Йончева

Камерите по границата не работят, алармира Елена Йончева

Спирането на радио България засяга националната ни сигурност, категорична е тя

"Мога да ви кажа, че работата, която е свършена, заслужава меко казано похвала. Другата седмица ще осигуря хеликоптер, в който ще поканя представителите на средствата за масова информация и неверниците от опозицията да се качат и да видят за какво става въпрос", допълни още Симеонов.