Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обвинява в купуване на гласове ГЕРБ, БСП и ДПС. Коментарът си той направи в кулоарите на парламента пред журналисти.

Спроед него не са достатъчно добре анализирани резултатите на патриотичните партии, но не мисли, че това е проблемът на европейските избори. 

Той е на мнение, че никой не обръща вниманние на резултатите от ДПС, а продължавал странния феномен на подкрепа на ДПС в Северозапдна България. Хиляди цигани са подкрепили ДПС поради огромната любов, която изпитват към техните канидатите за евродепутати, поясни бившият вицепремиер.

"Докога ще продължава това и като че ли обществото започна да свиква с масовото купуване на гласове от ДПС", подчерта Симеонов и допълни, че полицията и прокуратурата не си вършват работа. НФСБ много скоро ще предложи специално звено към полицията - изборна полиция, защото купуването става до полицейски автомобили и в присъствието на представители на органите на реда.

Симеонов се пита дали това не става и с мълчаливата подкрепа на по-големия им партньор. По думите му евроизборите са с най-малък интерес като цяло, но изведнъж се оказало, че "нашите мургави събратя са изключително заинтересовани от резултата на евровота". 

"В България масово се купуват цигански гласове особено за евроизборите", посочи той.