Промени в Наредбата за работното време на полицаите, проектобюджета на МВР за 2017 година и процедури за униформено облекло обсъдиха на днешното редовно заседание на Съвета за социално партньорство в МВР. В срещата участваха представители на шестте полицейски синдиката и на ръководството на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

Срещата на партньорите бе ръководена от заместник- министър Цвятко Георгиев - председател на съвета. Шестте професионални сдружения са: Синдикалната федерация на служителите в МВР, Националния синдикат на гражданската администрация в МВР, Сдружение "Синдикат на служителите в МВР", Сдружение синдикален алианс "Сигурност", Сдружение "Национален синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" и Националния полицейски синдикат. На срещата присъстваха заместник-министър Красимир Ципов, началникът на кабинета Златко Тодоров, ръководители на дирекции в МВР.

Един от най-спорните въпроси от години в МВР е извънредния труд, който полагат полицаите. На срещата бе обсъден проект за промени в Наредбата за организацията, разпределението и отчитането на работното време, компенсиране на работата извън редовното работно време, режима на дежурства, почивки и отдих.

По време на заседанието бе предоставена информация за проектобюджета на МВР за следващата година, както и процедурите по Закона за обществените поръчки за осигуряване на униформено облекло. Синдикалните представители се обединиха около предложението средствата за специфични служебни дейности да бъдат разпределяни поравно между служители, които изпълняват идентични професионални задължения.

По време на срещата представителите на синдикалните организации поставиха пред ръководството на министерството и редица въпроси, свързани с текущата работа и изпълнението на задълженията на служителите в МВР.