„Ще покажем нашите различия както към ГЕРБ, така и към БСП", заяви лидерът на СДС Мартин Димитров след продължило повече от 3 часа обсъждане, заедно с депутатите от ДСБ на позицията на Синята коалиция за предстоящия вот на недоверие.

Въпреки дългото обсъждане, все още „Синята коалиция" няма конкретно решение как ще действа при гласуването на вота. Възможно е напускане на залата, като решението ще бъде взето утре.

Лидерът на ДСБ Иван Костов каза, че „Синята коалиция" се отнася сериозно към въпроса и че на днешното заседание не са присъствали всички депутати и затова решението ще се вземе утре. „За нас единството на „Синята коалиция" е на първо място, трябва да бъдем единодушни в позицията си, ако трябва, ще дебатираме няколко дни", заяви Костов.

По думите на Мартин Димитров исканият от БСП и ДПС вот на недоверие е PR акция и целта е да се види позицията на "Атака" и новото парламентарно мнозинство. Станишев прави опит да се покаже обединител на опозицията, убеден е Мартин Димитров. Той е категоричен: „Няма да допуснем".

Мартин Димитров изтъкна, че на хората няма да им стане по-добре след този вот и че „Синята коалиция" е готова да участва в изработването на нов антикризисен план. „Това правителство наистина няма пилот в самолета, а този вот няма да помогне".

Димитров добави, че хората изнемогват и няма нужда от препирни, а най-важното е да бъдат предложени решения. „Да, ГЕРБ няма капацитет, готови сме да помогнем", каза още лидерът на СДС.