Кандидат-депутати и представители на Синята коалиция в Бургас дадоха старт на подписката срещу депутатския имунитет.

Това съобщи kafene.net, като цитира бургаското издание Фактор.

Имунитетът дава предимство на депутатите пред останалите граждани и е възможност за злоупотреба. Ние считаме, че това е абсолютно неправилно, тъй като хората ни избират да защитаваме техните, а не нашите интереси, коментира водачът на листата на Синята коалиция Вълчо Чолаков.

Само за час подписката на сините разписаха повече от 200 граждани. Сините в Бургас се надяват инициативата им да бъде подкрепена и в други градове в страната.

Подписката е отворена и за представители на всички политически сили, които смятат, че не е редно подсъдими да се възползват от пропуски в изборния закон, за да избегнат правосъдието.  

Синята коалиция се обяви с декларация против кандидатдепутатския имуните още преди изборите за Европарламент.

Тогава сините  обявиха, че хора като братя Галеви, Александър Томов, Ивайло Дражев, варненските общински съветници Веселин и Христо Данови, е недопустимо да избегнат правосъдието, възползвайки се от "вратичка" в изборния закон.  

Сега възмущението на сините преминава в апел към всички недоволни от депутатския и кандидатдепутатския имунитет да се включат в подписката, която ще продължи една седмица.

Подписката ще продължи една седмица.