Отношенията между сините и партия ГЕРБ не са добри.

Това заяви съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов, цитиран от БНР.

Пред Втория конгрес на партия "Обединени земеделци", където е поканен като гост, той посочи, че с действията си сегашното управление засилва дистанцията между двете политически сили.

Иван Костов поясни, че няма реформи срещу кризата, няма противодействие срещу организираната престъпност. Вместо динамично развиваща се икономика, има монополи, които прибират част от европейските субсидии и налагат своите цени.

„И сега предупреждаваме, че сме готови да увеличим разстоянието между себе си и ГЕРБ, още повече, ако те започнат строителството на АЕЦ "Белене" или по друг начин предизвикат нашето недоволство."- коментира синият лидер.

ДСБ искат силна Синя коалиция с единна регистрация на месните и президентските избори, заяви Иван Костов:

"Искаме навсякъде да имаме наши кандидати, да не подкрепяме на първи тур други кандидати. Искаме да имаме своя собствена физиономия, свой кандидат за президент и вицепрезидент.
Алтернативите пред обединени земеделци са ясни - да се качат на слизащия надолу асансьор на политическа партия ГЕРБ, искрено се надявам, че няма да тръгнете по този път. В семейството, в което ние сме от самото начало, от 90-та година, да продължим напред, да защитим своя образ." - допълни Костов.