румен христовНадявам се наесен десните избиратели да не настъпят отново мотиката и заради  вътрешни разногласия да се лишим от полагащото ни се присъствие във властта.

Това заяви пред симпатизанти в Разград кандидатът на СДС за президент Румен Христов, цитиран от „Дневник".

Той даде пример със случилото се на последните местни избори в Айтос. Там шест десни формации  са се състезавали помежду си, спечелили са общо гласове, достатъчни за вкарване на осем съветници, но заради разпокъсания вот всички са останали без представителство в общинския съвет.

Христов подчерта, че България има нужда от дясна алтернатива заради провалилите се БСП и ГЕРБ, които управляват и не могат да бъдат алтернатива сами на себе си. „Считам, че обединението вдясно около една личност е възможно и може да стане много по-лесно преди президентския вот, когато няма да се преследват партийни квоти в коалиционните формули", посочи Христов.

Той не пропусна да нападне земеделския министър Мирослав Найденов, чиято оставка СДС ще поиска за четвърти път. Христов го определи като „министър на земеделието и цените" заради поскъпванията на основни хранителни продукти, след като са станали обект на вниманието на Найденов.

„Синият" кандидат-президент припомни, че е бил земеделски министър в кабинета, който възстанови земята на нейните собственици. „Сега няма как да сме доволни , че 65% от храните в България са вносни, защото управляващите нямат правилна политика към земеделието", допълни той.