Най-новата парламентарна партия "Величие" е в криза относно кой да бъде нейният председател и дали да подкрепя ГЕРБ, което доведе до заплахи за убийство и разцепление в групата. Ивелин Михайлов, смятан за идеолог на партията, разкри по Нова телевизия, че е бил заплашван с физическо унищожение от полк. Николай Марков, който настоявал да стане председател на партията.

"Полковник Николай Марков ме заплаши с физическо унищожение. Каза, че няма да мога да си намеря място в нито една точка на света," заяви Ивелин Михайлов от "Величие".

Той каза още, че разполага със запис, в който се чува как членове на "Величие" казват, че "ще подкрепят програмно правителство".

Според Михайлов, Марков и депутатката Виктория Василева заплашвали членовете на партията с унищожение, ако не подкрепят Марков за лидер. Очаква се Михайлов и част от депутатите да направят изявление по случая в 10:30 часа днес.

Партията е на път да се разцепи, като първоначално е била склонна да подкрепи правителство с третия мандат, но след заплахите и вътрешните конфликти това вече не е сигурно. По документи, Албена Пекова все още е председател на "Величие", но не се изявява публично.

Пред БНР минути по-късно Михайлов обясни, че петима от депутатите на "Величие" първоначално били склонни да подкрепят кабинета на Росен Желязков, но после се отказали.

Ивелин Михайлов дава гласовете на "Величие" на ГЕРБ?

Ивелин Михайлов дава гласовете на "Величие" на ГЕРБ?

"Величие" вече управлява с ГЕРБ във Ветрино

За БНР от пресцентъра на партия "Величие" обявиха, че няма разцепление в парламентарната група. Следобед от групата се събират на заседание, на което ще обсъдят и отправените обвинения от един от основателите на формацията - Ивелин Михайлов.