Ивелин Михайлов, бизнесмен, но и един от идеолозите на новата формация, която изгря на последните избори, съветва депутатите на "Величие" да подкрепят кабинета на ГЕРБ с премиер Росен Желязков.

Моментът е такъв, че трябва национално обединение, заявява Михайлов в свой пост в X. Позицията си изрично заявява, че е от името на "обикновен член на партията".

Освен това Михайлов посочва", че "Величие" вече управлява с ГЕРБ във Ветрино, която е станала най-красивата, богата и просперираща община в България и където са се завърнали хиляди българи от чужбина. "Няма причина да не можем да постигнем същото и за цяла България", убеден е Михайлов.

Не се знае до каква степен "препоръката" на Михайлов ще бъде изпълнена от самите депутати. До този момент вече веднъж имаше противоречие между Михайлов и Николай Марков, който ръководи ПГ на Величие в парламента. Тогава Михайлов пък поиска депутатите, които са гласували в унисон с ГЕРБ за парламентарната комисия за правилника на Народното събрание, да се оттеглят. Николай Марков пък му поиска извинение, тъй като не познавал дори парламентарните процедури.

"Величие" имат 13 народни представители в 50-то Народно събрание. 

ГЕРБ напускат кабинета си, ако бъдат избрани с трик

ГЕРБ напускат кабинета си, ако бъдат избрани с трик

На следващи избори ГЕРБ няма да даде подкрепа на ПП, ако сега не получат подкрепа

Малко по-късно фейсбук страницата Свободен глас, които се титуловат като медия, пусната пост с предупреждение, че профилът на Ивелин Михайлов е хакнат и заявката за подкрепа на ГЕРБ не е написана от него. 

анкета

Ще роди ли кабинет 50-то НС?

Виж резултати

Да, трябва 23.3%

Да, победителят е ясен 9.3%

Все ще сглобят нещо 16.8%

Третият мандат е ключът 5.1%

Надежда всяка оставете 45.5%

Пред БНТ Ивелин Михайлов потвърди, че постът не е негов и направи намек, че негови сподвижници са хакнали профила му в Х.

Моето мнение е противоположно на това, което е написано в този профил. И именно това обсебване на моя профил е поредното доказателство в нечестността, която използват хората, стоящи зад това правителство и тези, които ги подкрепят, за да могат да постигнат своята цел да имат правителство", каза още Михайлов.

Допуска обаче, че има депутати от ПГ на "Величие", които имат договорка със "старата власт".

Михайлов допълва, че утре от "Величие" ще изнесат конкретна информация, за да стане ясно за какво говори. Той разполагал с доказателства, че му се предлага разрешаване на финансовите проблеми и защита.

Михайлов съзира в случилото се днес кампания срещу него. А и като най-малка партия в НС било най-удобно да бъдат смачкани.

Михайлов отново каза категорично, че няма да подкрепят нито един проектокабинет.

По-късно пред БНР Ивелин Михайлов заяви, че е заплашван от депутати от ПГ "Величие" - "ако нещо не се случи, както те го искат, ще се задействат процеси, при които няма да има точка в света, в която да се скрия".

Припомняме и че депутатът Николай Марков вече също се оплака от натиск - в първия парламентарен ден. 

Кои са "Величие"?

Кои са "Величие"?

В централния софийски 24 МИР водач на "Величие" е популярният певец Етиен Леви