Трябва веднага да се върне ветото спрямо Република Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз. Такава държава с такива хора нямат място в Европейския съюз и ценностите, които налага Европейския съюз на своите граждани. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във фейсбук.

Поводът за публикацията на Трифонов е поредният акт на омраза срещу българи в РСМ, при която беше пребит председателя на сдружението на местни българи в Северна Македония "Шемето" в град Струга.

По думите на лидерът на ИТН никакви декларации няма да спрат тези престъпления от омраза. Единственият начин е тези хора да бъдат изолирани. Тяхното място не е в Европейския съюз, смята Трифонов.

Той посочва, че това се случва докато в България се опитва да заработи едно срамно политическо мнозинство и едно срамно политическо правителство. Партиите, които съставляват срамното политическо мнозинство в момента в България, гласуваха заедно за отпадането на ветото над Северна Македония за членство в Европейския съюз, поясни Трифонов.

Според него тогава се е зародило тяхното политическо единство. Те са виновни, за това, че в момента в Северна Македония палят, рушат и пребиват българи и това нещо няма да спре с декларации в парламента, политическо дърдорене и взаимни обвинения, пише от той.

Отношенията между България и РСМ се обтегнаха сериозно в последните месеци. Припомняме, че секретарят на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид Християн Пендиков стана жертва на побой в македонския град на 19 януари, а на 10 май той стана български гражданин, след церемония се в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Властите в Скопие пък приеха закон, с който закриха всички български сдружения в страната, а срещу техните ръководители повдигнати обвинения.

Социалистите искат реакция след побоя над българин в РСМ

Социалистите искат реакция след побоя над българин в РСМ

От БСП изляха възмуштението с в декларация, искат такава и от името на парламента