След разочароващия резултат на вота на 9 юни и изключително ниската избирателна активност председателят на Демократи за сила на България (ДСБ) Атанас Атанасов иска вот на доверие от Националното събрание на партията. Това заяви той с публикация в социалната мрежа фейсбук.

Живеейки в силно конфронтационен момент, на тежко разделение в българското общество, ние се провалихме в процеса на удовлетворяване на очакванията на собствените ни избиратели по отношение на допустимостта на компромиса, който трябваше да бъде направен, изтъкна Атанасов.

Силата на нашата общност винаги е била в честния диалог с нашите избиратели. Допуснахме той да бъде нарушен и последствията не закъсняха, подчерта той. По думите му възобновяването на разговорите започва с насрочването на Национално събрание на ДСБ, което да даде своята критична оценка на решенията и действията дотук.

Атанасов посочва, че ще поиска вот на доверие и че ще разчита на откровен диалог, който да посочи пътя напред. Според него въпреки допуснатите грешки демократичната общност у нас е консолидирана. Той смята, че тази консолидация трябва да продължи с привличането на нови партньори от политическия и гражданския сектор.

По думите му в 50-ото НС ПП-ДБ ще бъде опозиция, която упорито ще продължи да работи за превръщането на България в богата и благоденстваща страна с реформирани институции, служещи на интересите на гражданите и обществото.

Христо Иванов хвърли оставка
Обновена

Христо Иванов хвърли оставка

Той няма да влезе и като депутат в следващото Народно събрание