Бившият премиер и настоящ съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков обяви в отговор на въпрос на News.bg че следващата цел пред некоалицията след приетата нова Конституция на трето четене, е разпределянето на регулаторите. Трябва да се попълнят с качествени кадри, защото рамката е сложена по правилния начин. Сега, ако има хора с голям професионализъм, които да заемат необходимите позиции, промяната ще бъде необратима, категоричен бе Петков в кулоарите на Партийния дом.

Той е доволен от приетите промени в Основния закон и заяви, че след 33 години общественият договор се е сменил.

Христо Иванов: Съдебната реформа е само в началото си

Христо Иванов: Съдебната реформа е само в началото си

Парламентът е показал, че може да изгражда такива съгласия "при всички турбуленции и спорове"

Припомняме, че такава заявка - да се започне с регулаторите, даде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко по-рано. Не на такова мнение обаче е Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, като партията му е формално е част от мнозинството, което подкрепя правителството, но не и част от т.нар. сглобка или некоалиция.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не вижда протегната ръка от "некоалицията" в преговори за разпределението на регулаторите. Досега никой не е водил разговори с нас, а сме чули официалното становище, че трябва да се разпределят на три и да има политически лица в тях, коментира Нинова пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

Тя посочи, че три партии в мнозинството искат си разпределят регулаторите и да кажат, че не искат експерти, а политически лица, е поредното завладяване на официалната държава от задкулисната и дълбоката държава.