Финансовият министър от правителството Борисов 2 Владислав Горанов очаква служебното правителство да представи становище пред ЕК по отношение на монополното положение на "Газпром".

Това стана ясно от коментара му в студиото на Нова телевизия относно преговорите между ЕК и "Газпром" и започнатото произвоство на антимонополната комисия.

Горанов посочи, че това са преговори между ЕК и държавите, засегнати от "Газпром". Това означава, че е редно българското правителство на вземе отношение по въпроса.

Вече е имало изпратено запитване от ЕК за българското становище. Срокът за отговор изтичал в края на месец април.

Именно затова Владислав Горанов очаква служебното правителство да даде позицията на България. Следващото формирано правителство, което се очаква да е между ГЕРБ и Обединените патриоти може да закъснее с позицията, тъй като очакванията са то да влезе в действие след края на април месец.

Владислав Горанов коментира, че служебното правителство имало отношение към доста въпроси и било хубаво вместо да уволнява хора от енергетиката да вземе отношение по тези въпроси.

Горанов респектиран от политическия разум на патриотите

Горанов респектиран от политическия разум на патриотите

ГЕРБ и патриотите амбицирани за силно правителство

Относно работата на КЕВР, Горанов констатира, че при добре работещ регулатор темата с резервите на дружествата не би трябвало да е тема на политиците. "Ние да говорим дали има резерви или не, не е коректно", коментира той .

По думите му не е имало политическата намеса в работата на регулатора през последните две години. "Не съм бил свидетел на намеса на политиците в работата на КЕВР", категоричен бе той.