Ако министърът не е знаел нещата, които Атанас Атанасов представи на главния прокурор, това означава, че служителите се страхуват.

Този извод направи председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на бТВ в коментар на последния скандал в структурите на МВР.

По думите на Цветанов единственото и най-нормалното нещо в момента е премиерът да освободи от длъжност министър Румен Петков, тъй като случващото се с около бившия зам.-шеф на антимафиотите Иван Иванов е поредният голям скандал, който разтърсва ръководството на МВР.

Цветан Цветанов не отговори обаче конкретно на въпроса по какъв начин той и Бойко Борисов са разбрали факти за случая „Иванов" и то още преди месеци, както намекна Борисов в свое изказване.

Цветанов посочи, че тези факти всъщност не са голяма тайна сред служителите на МВР.

Папката, която Атанас Атанасов занесе на главния прокурор съдържа факти, които до голяма степен са известни на служителите", каза той в коментар, че скандалът не го е изненадал.

„Служителите в МВР са демотивирани и ги е страх", бе категоричен Цветан Цветанов, който бе помощник на Бойко Борисов, в качеството му на главен секретар на МВР.

По думите на председателя на ГЕРБ цари пълен хаос и безконструктивност в правителството, затова и мнението му е, че след като главният секретар на МВР Валентин Петров е напълно компрометиран в публичното пространство и не може да изпълнява координиращите функции, които са му вменени, той също трябва да бъде сменен.
Указът на президента за назначаването на Петров бе прибързано действие още тогава, допълни Цветанов.

„Искаме оставката на цялото правителство, не само на министър Петков", подчерта той като позиция на цялата му партия.

Основен аргумент за това е поредицата от корупционни скандали - „Държавността е нарушена", лаконично каза Цветанов и обясни, че в МВР няма функционалност, която съответства на компетентността по закон.