Стефан Софиянски, водач на листата на Съюза на свободните демократи за евродепутати,  представи във Варна варненеца в листата на партията Ивайло Радославов.

Това съобщи БТА.

Предимството на всички десни кандидати на изборите за ЕП е, че ще попаднат в групата на мнозинството, заяви Софиянски.

По думите думите му по тази причина е логично България да гласува в дясно. ССД участва самостоятелно на изборите, за да защити десните позиции в България, коментира още кандидатът.

Два са основните ангажименти на кандидатите на партията, каза още Софиянски.
На първо място това е повече средства от европейските фондове да пристигнат пряко при хората. Вторият ангажимент е регионалната политика.

Според кандидата на страната е необходимо ново областно деление, за да могат парите от ЕС да влизат право в регионите. По думите му това може да стане при окрупняване на областите в страната.

Според Софиянски в България трябва да има не повече от 7 до 8 области. Той сподели, че освен това областните управители трябва да бъдат избирани пряко. Необходима е добре изградена административна структура за усвояването на парите от ЕС, каза още кандидатът.

По думите му, ако страната успее да постигне това, ще напредне в усвояването на еврофондовете. Според Софиянски пет от десетте най-бедни района в ЕС са в България.

Той коментира още, че през тази година страната ни няма да може реално да започне с усвояването на фондовете и това ще стане най-рано догодина. Очертава се да бъдем донори на ЕС през 2007 година, допълни кандидатът.

Софиянски по-късно ще играе футбол в Морската градина с ветерани от футболните клубове "Спартак" и "Черно море" от 1964-1965 г.