Кметът на община Созопол Веска Караманова е отказала да даде официален отговор на питане на общинските съветници на СДС в крайморския град, колко са временните регистрации на работници от вътрешността на страната от началото на годината до момента. Това съобщиха от пресслужбата на СДС в Созопол.

На последната сесия на Общинския съвет Караманова е заявила, че не може да предостави на този етап официален отговор и вместо това секретарят на общината е показал т. нар. чернова, според която до 20 април тази година в общината са били регистрирани 1150 души.

Според лидера на СДС в Созопол Стойо Недин отказът на Караманова да даде официални данни е грубо неспазване на правилника на Общинския съвет.

Недин изрази предположение, че към днешната дата регистрираните външни потенциални гласоподаватели в общината надминават 3000.

Това са 90 на сто от гласоподавателите в град Созопол, 35 процента от избирателите в общината и над 50 на сто от гласуващите в общината, заяви  Недин.

Преди месец той алармира, че в Созопол тече масова адресна регистрация на работници и строители от вътрешността на страната във връзка с предстоящите местни избори. Той припомни случилото се на местните избори в Созопол през 2003 година, когато отново регистрирани преди вота избиратели от вътрешността на страната предрешиха изкуствено избора на Веска Караманова.

Според СДС-Созопол такова опорочаване на изборите се очаква и в другите морски общини от областта