Неправителствената органзация "Спаси София" заявява готовност да поеме отговорност към управлението на столицата като става партия, но остава градско движение.

Това стана ясно в изявление до софиянци от Борис Бонев, един от основателите на "Спаси София".

Бъдещата партия обяви, че не възнамерява да взема участие в парламентарни избори, а по-скоро предпочитат да останат независими.

Чрез новата партия гражданите заедно с екипът от архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти ще работят заедно в полза на града, заявяват от "Спаси София" като допълват, че опитните професионалисти са нужни в общинския съвет, който да работи в името на по-добра и европейска столица.

Приоритетите на партията са отговорно и открито управление, ефективно и прозрачно инвестиране, подредени и зелени квартали, създаване на конкурентна и свободна от бюрокрация бизнес среда.

Ключът към доброто управление е отвъд клишетата за "ляво" и "дясно", но със сигурност е нужен баланс между различки политики, към който "Спаси София" се насочва.

За гражданските проблеми не се сещаме само преди избори, а постоянно поддържаме диалог със софиянци и това сме го доказали, заявяват от бъдещата партия и допълват, че с подкрепата на столичани, София може да получи модерното управление, което заслужава.

"Местните избори наближават и ние сме готови да поемем отговорност за управлението на нашия град!", допълват от организацията с убеждението, че предстоят по-хубави дни за София.

Припомняме, Борис Бонев взе участие в изборът на кмет по време на предишните местни избори през 2019 г., когато получи 10.77% подкрепа и се класира на четвърто място.