Кандидат за кмет на столицата Борис Бонев изрази удовлетворение от резултата от първото участие на гражданската организация "Спаси София".

"Щастлив съм, че толкова много софиянци припознаха реалната алтернатива на партийния модел. Радвам се, че идеите, за които се борим от 10 години, имат все по-голяма подкрепа сред съгражданите ни. Това не е случайно - ние сме последователни в отстояването на идеите и решенията, които предлагаме за София", обяснява Бонев.

По думите му, "въпреки липсата на финансиране, медийна подкрепа и възможност за листа, това е крачка в правилната посока и за демокрацията в България".

Той благодари на софиянци и допълни, че работата за по-добра София продължава с пълна сила.

Според него, "дебатът за София бе фокусиран върху решенията, а не празните приказки, които чуваме от партиите. Като общински съветник аз поемам ангажимент да работя за реализацията на План за София и няма да ви разочаровам", обещавя Бонев.

"Уверявам ви, че аз и колегата ми Гергин Борисов, като общински съветници, ще преследваме управляващите неуморно, докато не изпълнят предизборните си обещания, голяма част от които бяха взаимствани от План за София. Ако се отметнат от обещаното, ще бъдем камъчето в обувката, от което няма да могат да се отърват", допълва той.