МВР формира специална група, която да се заеме с престъпленията от последните 20 години, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Вървим към формирането на добре организирана работна група, която да може да анализира и прецизира всички факти и обстоятелства около всички престъпления, извършени през последните 20 години", уточни той.

Помолен да коментира изказването, че ако бившият главен прокурор Филчев не бъде арестуван, правителството губи борбата с „Октопода"-а Цветанов каза, че остават съмненията за недобре свършена работа в определен период.

Не знаят още на колко банди са помагали МВР къртиците.
Още...

Той съобщи, че днес е имало съвещание и че стремежът е да се изчистят всички слабости в разследването по убийството на бившия военен прокурор Колев. Цветанов допълни, че е взимал много мнения, включително от негови близки относно убийството на прокурора и че се изказвал по случая на базата на чутото от тях.

Припомняме, германският журналист Рот подведе обществеността, заявявайки, че по думите на Цветанов Филчев е поръчител на двете убийства - на Колев и на ямболската адвокатка. После стана ясно, че вътрешният министър е цитирал чужди мнения в разговора си с Рот.

Цветанов изтъкна съмненията, че държавата не е положила максимални усилия да бъде разкрито убийството или че е имало определен сценарий в онова време и са участвали висши представители на държавата.

Ние като част от изпълнителната власт трябва да прецизираме, да анализираме и да направим така своята организация на работа, че да не остава и грам съмнение у близките на когото и да било, който е потърпевш от такива престъпления", подчерта вицепремиерът.

По негова преценка постигнати са изключително добри резултати за неутрализиране на тежката престъпност. „Самият факт, че последните 15 месеца нямаме ясно изразена тежка организирана престъпност - това са добри резултати към настоящия момент", коментира Цветанов.