Сто души дневно се опитват да пресекат българо-гръцката граница. Това стана ясно от думите на Стефан Балабанов, заместник-министър на вътрешните работи, преди конференция с парламента, посветена на мигрантския проблем, която събра политици и посланици.

По думите му нито един от опитващите се не успява да премине границата.

Няма пробив и на турската граница. Ние ги прихващаме още на тяхна територия, както и с гърците и те отново си ги взимат обратно, подчерта Стефан Балабанов. В момента няма данни големи групи мигранти да искат да минат границата ни в посока Западна Европа.

Засилва се миграционният натиск от Гърция

Засилва се миграционният натиск от Гърция

Близо 700 мигранти опитали да преминат границите ни от началото на годината

Преди няколко дни силовият министър Младен Маринов е провел разговор с гръцкия си колега и двамата за уточнили някои параметри на взаимодействието.

Миграцията е един феномен, който няма да бъде пресечен, коментира председателят на външната комисия в Народното събрание Джема Грозданова. Важно било да се види накъде ще тръгне миграционната политика след избора на нова Европейска комисия.

Шефът на вътрешната комисия Пламен Минев изтъкна, че проблемите на миграционните процеси седят с пълна сила пред българския парламент. С кризата от 2015 г. миграцията се превърна в една приоритетна тема по думите му. Макар и през последните години все пак се наблюдава намаляване на мигрантския поток, Европа ще продължи да бъде привлекателна за мигрантите по думите на Пламен Нунев.

Опасяваме се от нов щурм на мигранти от лагерите в Турция

Опасяваме се от нов щурм на мигранти от лагерите в Турция

30 000 се канят да щурмуват Европа през Гърция и Хърватия, предупреди Борисов