Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Савин Ковачев заяви, че въобще не иска да говори с Майкъл Лий, а само иска да чуе допълнителните му аргументи за отказаната акредитация на агенцията по ФАР в регионалното министерство.

"Дори и да се възстанови акредитацията, би било практически безполезно, а само би донесло морално удовлетворение", заяви категорично Савин Ковачев, цитиран от БНР.

"Една голяма част от изводите на експертите от ЕК и Геренарална дирекция "Разширяване" според нас са или несъстоятелни, или недостатъчно аргументирани", коментира Ковачев. 

По думите му това е "проява на поръчкова схема, която се разиграва с програмата ФАР". 

През януари у нас пристигат мисии на представители на ЕК, съобщи Майкъл Лий по време на визитата си у нас.

Още...

"Вместо един добър диалог и едно приятелско отношение ние получихме един приятелски шамар, при това без много изводи, примери, конкретни данни и обосновавания", заяви още Савин Ковачев. 

"Според мен се получи така, че когато докторът заподозря, че имаме главоболие, реши, че е най-добре да ни отреже главата", отбеляза зам.-министър Ковачев. 

Припомняме, по собствена инициатива генералният директор на Генерална дирекция „Разширяване" в ЕК Майкъл Лий пристига на еднодневно посещение в България за среща с вицепремиера по управлението на еврофондовете Меглена Плугчиева.

Майкъл Лий ще се срещне и с ръководителите на програма ФАР в отделните министерства. Като такъв с него ще се срещне и зам.министър Ковачев.