Милен Михов от ВМРО и журналистът Едуард Папазян коментираха пред БНТ идеята за връщането на наборната военна служба, т.е, казармата.

"Държави, далеч по-големи и по-демократични от нас в своето традиционно развитие днес правят тази крачка, ще припомня, че президентът на Франция г-н Саркози в своята предизборна кампания беше поставил въпроса за връщането на наборната армия и той реализира тази идея" каза Милен Михов от ВМРО.

Има редица фактори, като започнем от чисто конституционните текстове, които ясно определят, че защитата на отечеството е въпрос на чест и на дълг на всеки български гражданин и той трябва да бъде способен и подготвен да защитава това и да стигнем и до обществените настроения, националната сигурност и това, че българското общество възприема положително тази идея.

Армията готова да пази границата, увери Каракачанов
Обновена

Армията готова да пази границата, увери Каракачанов

Военният министър вижда "някаква ревност" по отношение на ВМРО след евровота

Спортният журналист Едуард Папазян бе категоричен, че "във Франция не се връща наборната военна служба, не се връща никъде". От общо 27 членки на НАТО, 5 имат наборна служба и аз понеже съм бил в казармата 2 години, знам, че това е най - глупавото нещо на света, беше по - остър Папазян.

"Идеята да се върне задължителната казарма я възприемат положително само хората, които смятат, че ще имат някакви ползи от връщането на наборната военна служба.", коментира още журналистът.