В спор за пари и машини при актуализацията на бюджета влязоха депутатите в пленарна зала.

Пламен Абровски от ИТН поиска нулева ставка за хляба и брашното. Тома Биков от ГЕРБ настоя за подкрепа за сектор "Култура". С разни хитрувания няма как да произвеждаме политики, отвърна и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Депутатите се оказаха в деликатна позиция, както каза председателят на НС Мирослав Иванов.

9% ДДС за олиото плодовете и зеленчуците и 0% за брашното предлагат от ИТН

9% ДДС за олиото плодовете и зеленчуците и 0% за брашното предлагат от ИТН

Данъчните облекчения се предвиждат за срок от една година

Антоанета Цонева от ДБ се обърка в гласуването. От трибуната тя излезе да обясни тази си грешка. Оказа се, че нейният глас е решаващ и благодарение на това мина предложението за нулево ДДС за брашното и това ще засегне продуктите от брашно.

Десислава Атанасова от ГЕРБ каза, че трябва да се вярва на машината. Тя "захапа" мнозинството, което по-рано сутринта отказа да включи в дневния ред точката за смесеното гласуване - и с хартиена бюлетина. Според нея, след като мнозинството вярва на машината, трябвало да се признае вота на Цонева от машината.

Връщането на хартиената бюлетина не влезе в дневния ред на НС

Връщането на хартиената бюлетина не влезе в дневния ред на НС

Крум Зарков от БСП е блокирал предложението, според Ивайло Мирчев

Депутатът от ДБ излезе и сподели, че се е объркала, не че машината отчитала грешно. Да се внимава как се гласува, настоя и Николина Ангелкова. Ива Митева каза, че Антоанета Цонева два пъти е гласувала по един и същи начин.

Хайде да се успокоим малко, настоя председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански.

За да се изясни ситуацията, Мирослав Иванов даде 15 минути почивка. След нея той обяви, че вотът на Цонева ще се засече не спрямо устната й заявка, а както е гласувала с машина. Това е доказателство как не трябва да се правят игрички с гласуването, изтъкна председателят на парламента. Всеки депутат трябва да е внимателен как гласува, по думите му.

Рецепта за стабилна коалиция и викове "Мафия" в пленарна зала

Рецепта за стабилна коалиция и викове "Мафия" в пленарна зала

Кирил Петков зове депутатите да не оставят страната на 4 SMS-a