Според 33% от българите кабинетът Денков-Габриел ще издържи едва шест месеца или до местните избори. Това показват данни от проучване на "Алфа рисърч", направено за БНТ.

29 процента от анкетираните са на мнение, че правителството ще остане на власт поне една година. 16% от респондентите вярват, че коалицията ще се задържи на власт за срок от 18 месеца, а други 8, че ГЕРБ и ПП/ДБ ще продължат да управляват повече от година и половина.

14% от участвалите в проучването не могат да преценят колко дълго ще просъществува управляващата коалиция.

анкета

Има ли бъдеще кабинетът Денков/Габриел?

Виж резултати

Да, ще изкара пълен мандат 18.8%

Ще работи поне 18 месеца 19.6%

Ще изкара до първата ротация - 9 месеца 17.9%

Бъдещето са изборите 31.2%

Отивам на море 12.5%

Според 53% от българите кабинета Денков-Габриел ще работи в условията на конфликти. 31 процента от респондентите са на мнение, че в коалицията ще има разбирателство. 16% нямат мнение по въпроса.

Припомняме, че на 06.06.2023 г. на извънредно заседание на Народното събрание бе гласуван кабинета Денков-Габриел. "За" гласуваха 130 народни представители.

Според седмичната анкета на News.bg 23.6% читателите са на мнение, че кабинетът ще изкара 18 месеца, срок който двете коалиции си поставиха. Според 18.8 процента управляващата коалиция ще изкара само девет месеца. 19.1% от участвалите в анкетата смятат, че кабинета Денков-Габриел може да изкара цял мандат. За 26.1% нови избори са най-добрия вариант, а 12.3 нямат мнение по темата.

Над половината българи се надяват на подкрепа от партиите за Мария Габриел

Над половината българи се надяват на подкрепа от партиите за Мария Габриел

Според проучване на "Алфа Рисърч"