"Г-жа Иванчева категорично не става за кмет, дали е взела пари, или не е друг въпрос, но чисто като управленец тя не става. Да си добър протестиращ не значи, че автоматично ставаш добър управленец", коментира пред БТВ Георги Кадиев.

Той счита, че ако е вярно залавянето с пари в багажника на колата, това е безобразие както от нейна страна, така и от страна на разследващите. "Да държиш две жени по 40 кг 5 часа отвън пред палатата, да спреш движението, след това да ги сложиш на витрината и от там да ги снимат с камери, да броиш пари на асфалта, да извикаш Антон Тодоров" и всичко това на кого е нужно, допълни Кадиев.

Граждани недоволстват как е арестуван кметът на "Младост"

Граждани недоволстват как е арестуван кметът на "Младост"

Има колебания сред хората, те не вярват какво точно става, коментира експерт

Според него всичко напомня на знакови арести от първия мандат на ГЕРБ, като този на Николай Цонев. Кадиев обясни, че Иванчева е излъчена като кандидат от самите протестиращи, а "Нормална държава" са свършили по-голямата част от работата по кампанията й. По-късно обаче се появили проблеми в отношенията между двете страни, а зам.-кметовете от партията Ивана Лапатов и Никола Вапцаров са изгонени "по най-безобразния начин".

"Много от нещата, които трябваше да се свършат, не бяха свършени - нито един строеж не беше спрян. Вместо да решиш проблема, да търсиш адвокати и архитекти, които да намерят слабости в даден проект и да го спреш, ти го отлагаш и ти завеждат дело за самоуправство", обясни той.

"Гражданите трябва да участват в политиката. Грешки винаги ще има, некачествени хора винаги могат да се появят, независимо дали са от партия, или от гражданското общество", допълни Георги Кадиев.

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"
Обновена

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"

Над четири часа Десислава Иванчева стоя с белезници на ръцете в центъра на София