Спортното ведомство ще инвестира 1 милион лева в спорт в свободното време за учениците. Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева  одобри 204 проекта на спортни клубове по програмата  „Спорт за децата в свободното време".

Проектите ще се реализират в  67 населени места през 2014 година.

В безплатните занимания по избран спорт ще могат да се включат повече от 10 000 деца под ръководството на квалифицирани спортни специалисти.

Целта на програмата е разширяване на обхвата и създаване на мотивация на децата за участие в спортни занимания с цел подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на  свободното им време чрез здравословна двигателна активност.

"Една от нашите политики е осмисляне на свободното време на децата чрез реализиране на програми за повишаване на двигателната им активност", смята министър Георгиева.

"Пълноценното използване на свободното време на подрастващите е заложено в младежката ни стратегия и е елемент от програмата на правителството в тази посока", допълни спортният министър.

В свободното си време децата от различни градове ще могат да избират между спортове като джудо, спортна стрелба, волейбол, футбол, спортни танци, тенис, кану каяк, конен спорт, самбо, художествена гимнастика и др

Сред клубовете, спечелили проект е и Спортният клуб по борба "Васил и Георги Илиеви".