ПП "Средна европейска класа" излязоха с официална позиция срещу правителство начело с премиер на ГЕРБ. Която и фигура да бъде посочена, то явно зад нея твърдо стои и наднича Борисов, твърдят от партията.

От ПП "Средна европейска класа" заявяват, че още с реализирането на идеята и коалицията "Продължаваме Промяната" те са целели максимално ограничаване и дори изваждане на т.нар. порочен модел на управление на ГЕРБ и ДПС. Те са категорични, че тези партии нямат място в управлението на страната.

Много добре знаехме на какво са способни и за това и неведнъж предупреждавахме нашите коалиционни партньори от "Продължаваме промяна", твърдят от партията. Според тях ситуацията във вторник е била очаквана.

Допълнително, те твърдят, че по време на консултациите за втория мандат ще настояват за анализ на действията и мотивите на кандидат министрите. Имаме основателни причини да смятаме, че и зад някои от тях надничат лицата на мафията и статуквото, посочиха още.

Припомняме, че в сряда съветът на ПП "Зелено движение", като част от коалицията ПП-ДБ, потвърдиха постоянната си позиция, че не подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.

В края на миналата година Константин Бачийски, председател на "Средна европейска класа" и депутат от ПП-ДБ, също беше изявил недоволство от влиянието на ГЕРБ и ДПС в управлението на страната.

ГЕРБ да се откажат от авантюрите, зове Денков от Брюксел

ГЕРБ да се откажат от авантюрите, зове Денков от Брюксел

Груба грешка би било да се вкара за гласуване само кандидатурата на Мария Габриел като премиер