Коалиционните партньори се разбраха.
На извънреден брифинг в Министерския съвет бе обявено, че управлението на правителството Борисов 3 продължава в изпълнение на управленската програма.

Пред журналистите застанаха председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов, лидерът на "Атака" Волен Сидеров, военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиерът Валери Симеонов.

След близо четиричасово заседание на коалиционния съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти" коалиционните партньори се разбраха правителството да продължи да управлява за стабилност на държавата.

"Ние сме много емоционални, но не ние не сме глупаците, които ще върнат ДПС и БСП във властта", коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че към настоящия момент ГЕРБ и Обединените патриоти изпълняват коалиционното споразумение.

Каракачанов не очаква НФСБ да излезе от коалицията

Каракачанов не очаква НФСБ да излезе от коалицията

Симеонов имал право да не се пролива министерска кръв преди края на разследването

"Стабилността днес е най-важното, за да изпълним 4-годишната коалиционна програма", подчерта Цветанов.

Той даде да се разбере, че оставките на тримата министри Нанков, Радев и Московски са само подадени и няма решение на Народното събрание и конституционна процедура за тяхното приемане.
Цветанов се ангажира, че при следваща подобна процедура - подаване на оставки, коалиционните партньори да бъдат информирани. 

Следващия понеделник на Коалиционен съвет ще се обсъждат оставките на минстрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

Той обясни, че когато е било съставено коалиционното правителство, се е очаквало да има различия между управляващите.

Продължаваме напред като коалиция без да се разединяваме, обяви от своя страна Волен Сидеров след срещата.

Той поясни, че партньорите са обсъдили възможностите - да хвърлят в хаос страната или да преодолеят вътрешните борби в държавата. Те обаче по думите му са избрали второто - да продължат напред като коалиция.

Волен Сидеров призова да не се позволява разтурването на управляващата коалиция, като добави, че това би довело до огромни щети за държавата.

Той настоя да се изпълни мандатът на правителството, управляващите да не се нападат чрез медиите, а когато има противоречия, да се обсъждат в коалиционния съвет.

Ако предписанията не се изпълнят, доброто име на България, извоювано по време българското председателство на Съвета на ЕС би отишло по дяволите, подчерта Сидеров.

Цветан Цветанов подкрепи думите му, че партньорите не бива да се нападат чрез медиите и средствата за масова комуникация.

На журналистически въпрос какви са взаимните компромиси в управляващата коалиция и дали върху тях влияят финансови фактори вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че няма да даде отговор на "тенденциозен, обиден и гаден въпрос, защото управляваща коалиция не регулира отношенията си чрез пари".

От своя страна Красимир Каракачанов посочи, че България стои над всичко и добави, че между управляващите има различия, защото все пак са хора.

Той допълни, че коалицията е единна и ще върви напред. "Това е най-важното", подчерта вицепремиерът.

Той се пошегува с БСП, че по-рано им е казал да прекарат лятото на плажа, но те не са го послушали, а са се опитали да внесат смут в управляващата коалиция.

"Коалицията е единна, от левицата могат да бъдат спокойни", заключи Каракачанов.

Борисов изглади проблемите в коалицията
Обновена

Борисов изглади проблемите в коалицията

Премиерът благодари на вицепремиерите, че загърбили егото