"Първо искам да призова българите да гласуват. Гласувайте, защото ние всички се интересуваме от политика, но днес е денят, в който можем да повлияем върху развитието на политиката в България и в ЕС. Защото ситуацията у нас е пряко свързана с това, което ще се случи на Стария континент", коментира президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от "БСП за България".

Той гласува в 43 секция в Национално музикално училище "Любомир Пипков".

"Гласувайте за това Европа да бъде единна, солидарна, без скорости, без страни първа и втора категория. За Европа, която най-вече е социална, защото това е най-големият дефицит в ЕС през последните 10, да не кажа и 20 години", добави той.

"Много хора в България не харесват статуквото - и в страната ни, и в ЕС. То трябва да бъде променено, така че всеки човек, неговите доходи, качеството на живота му, бъдещето на децата му да бъде осигурено и да бъде в центъра на внимание на европейската политика", отговори Станишев на въпроси на медии.

Той допълни, че "най-големият проблем днес е бягството, да не кажа евакуацията, на твърде много млади хора от страната, а това блокира всякакво развитие, инвестиции, пречи да бъдем просперираща и успешна страна".