Всички знаят, че аз съм политикът, който е водил най-много битки с Бойко Борисов, не кавги, а политически противопоставяния и по същество". Това заяви пред bTV лидерът на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев по повод на критиките, които получи от БСП заради похвалните си думи към премиера.

Припомняме, че Станишев нарече Бойко Борисов държавник по повод обещанието на премиера да подкрепи кандидатурата му за председател на Европейския парламент. След това обаче оттегли кандидатурата си, защото не прие договореното в Брюксел.

"Г-н Борисов в дадения случай действаше, изхождайки от националния интерес, и очаквано от българските граждани, мисля, че хората достатъчно добре оцениха това негово поведение, както и това, че ЕС ми оказа такава чест", подчерта Станишев.

БСП срещу Станишев: Той има крайно неадекватна оценка за Борисов

БСП срещу Станишев: Той има крайно неадекватна оценка за Борисов

Партията отстоява позицията, че управляващите са вредни за държавата

По-рано днес в кулоарите на парламента червеният депутат Стоян Мирчев заяви, че мнението на партията и на Изпълнителното бюро се различава от това на Станишев, че Борисов е държавник. За нас премиерът е провален политик и води България към дъното, изтъкна социалистът.

Вицепремиерът Томислав Дончев също коментира темата в Народното събрание, като подчерта, че разграничаването на БСП от Сергей Станишев е следизборна абстиненция. По думите му кой е провален или успешен политик го решават хората.

Дончев диагностицира разграничаването на левите от Станишев като следизборна абстиненция

Дончев диагностицира разграничаването на левите от Станишев като следизборна абстиненция

Според него кой е провален политик трябва да решат хората