Местните избори са голямото предизвикателство не само пред ГЕРБ, но и пред всички останали политически сили в страната. Това е мнението на неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, изказано в предаването „Тази сутрин" на бТВ.

Борисов бе категоричен, че е въпрос на чест за премиера Станишев да предизвика сам предсрочни избори и за парламент.

По думите на столичния кмет тази коалиция е пагубна за държавата, тъй като тя служи единствено за взаимно оправдание на членовете й. Затова и хората вече нямат търпение:

„Ако хората виждаха, че в държавата се прави нещо - пътища, инфраструктура, бизнес - те щяха да са търпеливи", каза Борисов.

Той посочи, че конгресът на БСП не е произвел нито една новина, нито пък е дал някакво решение на сериозните проблеми, дори има и противоречие с направените предложения.

„Три години вече говорят за социална политика. Конгресът не отговори на нито един от важните въпроси. Този кабинет не започна нито една реформа. В коя сфера е предложено нещо?", попита Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че дори и в Америка са обезпокоени от популизма и на БСП, и на президента Първанов, тъй като добрите отношения с различни световни сили не означава да нямаш позиция.

Предстоящото за ГЕРБ Бойко Борисов определи като изключително сериозна работа по места. Предстоят да се направят сондажи за местните избори, „да се види какво очакват хората от ГЕРБ" и тогава да се прецени дали ГЕРБ ще подкрепи някои настоящи кметове или ще издигне собствени кандидатури.

Борисов отрече до този момент да се водени разговори за издигане на Мария Капон за кмет.