Сергей Станишев ще се кандидатира отново за председател на БСП. Това се коментира в червените редици, научи News.bg.

Запознати коментират, че всички действия на бившия президент на ПЕС сочат, че той отново ще се бори за доверието на червените. Припомняме, когато обяви, че няма да се бори за нов пост в ПЕС, бившият премиер каза, че негова лична кауза става БСП.

Станишев се връща на политическата сцена у нас?

Станишев се връща на политическата сцена у нас?

След като вече не начело на ПЕС

Как точно ще се бори за възстановяване на столетницата тогава не стана ясно. Досега се смяташе, че в лидерската битка той ще подкрепи Калоян Паргов за председателския пост, но вече все по-упорито се коментирало евентуално негово завръщане на чело на БСП.

В същото време социалистите в Харманли поискаха ръководството на партията да понесе отговорност за състоянието на БСП. Това заяви за News.bg шефът на местната организация Михаил Лисков. Сривът на партията е както на местно ниво, така и на национално, изтъкна той.

Отговорността е на Корнелия Нинова заради погрешния й начин на управление, отчете Лисков. Той обвини лидерът на левицата и ИБ в еднолично вземане на решения по места. Пренебрегва се мнението на основните партийни организации, каза още лидерът на БСП-Харманли.

По-рано днес Корнелия Нинова бе именно в Харманли за среща с местните леви."Членове на Изпълнителното бюро и депутати дойдохме в Харманли за среща и разговор с партийната ни организация. Беше обявено, че тази организация има декларация за свикване на бърз конгрес и оставката ми. Дойдохме да ги чуем. Смятаме, че в диалог се търсят решения." , заяви тя по време на посещението си в Харманли.

Станишев: Нинова трябва да подаде оставка

Станишев: Нинова трябва да подаде оставка

Нещата са опрели до кокала и става дума за оцеляването на партията, по думите му

На срещата присъстваха и заместник-председателите на парламентарната група на левицата Георги Свиленски, Христо Проданов и народният представител от областта Смиляна Нитова.

"Уви, тези революционери се уплашиха и се скриха. Не намериха смелост да ни кажат в очите каква промяна искат и как да я постигнем. Затова пък дойдоха социалисти, които изразиха учудване, че има декларация за конгрес и оставки. Те не били питани, не са чули за такава и не са я приемали. Същото се получи и в Трявна, и в Габрово.  Декларации има в жълтите медии, в организациите - не. Но разговаряхме със социалисти и граждани в Харманли за инфлация, увеличение на доходите, цени на дървата и нашите предложения в парламента за решаване на техните проблеми. Хубава и полезна среща", каза пред партийния актив още тя.

По този повод Лисков контрира, че нарочно ръководството е избрало ранен час за посещението си, за да не присъстват много хора. Иначе 47 партийни организации от общо 65 проведени събрания искат отговорност от партийното ръководство за лошото състояние на партията и свикване на Конгрес още през декември, а не през февруари.

Кой може да наследи Нинова на лидерския пост в БСП?

Кой може да наследи Нинова на лидерския пост в БСП?

Структури на БСП снеха доверието от лидера Корнелия Нинова