Кампания „Не на съседската намеса в личния живот" стартират собственици и любители на домашните животни, обединени в гражданска група „Град за отговорни хора".

Атаката е срещу предвижданото в Законопроекта за управление на етажната собственост искане на предварително съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец в апартамент.

Ако бъде приет, Законопроектът ще предизвика множество междусъседски конфликти, твърдят организаторите

Законопроектът е изработен от Правна комисия към Народното събрание и предстои да бъде гласуван на второ четене тази есен.

Кампанията на „Град за отговорни хора" започва със събирането на подписка онлайн и на хартиен носител срещу изричното предварително разрешение от съседите за притежаване на домашен любимец.

В края на септември предстои протест на открито, а кулминацията на кампанията ще бъде внасянето на писмено възражение до българските институции. Всеки може да се включи в кампанията на сайта http://www.park4pets.com/es/

Гражданска група „Град за отговорни хора" е основана от хора, обединени около интернет сайтовете park4pets.com, bezdom.info и dog.bg.

Целта е пропагандирането на отговорното поведение, което ще доведе до по-добра среда за живот за всички.

През април групата организира и почистване под надслов „Чист град за децата и техните кучета" в гр. София и възнамерява почистването да се превърне в периодично.

Надеждата на хората от „Град за отговорни хора" е кампанията им да даде началото и на други подобни инициативи, които да докажат, че гражданското общество в България съществува не само на думи. Подробна информация за кампанията можете да намерите на адрес: www.park4pets.com/es