Борбата срещу купуването и продаването на гласове вече дава резултат. Това отчете в кратко изказване преди заседанието на Министерски съвет премиерът Стефан Янев.

"Искам да благодаря на МВР, както и на другите правоохранителни органи, ангажирани с подготовката и провеждането на изборите, които продължават да работят всеотдайно против това грозно явление купуването на гласове", заяви министър-председателят.

По думите му се полагат и ще продължат да се полагат всички усилия да се гарантира прозрачността и честността на изборния процес.

Иван Гешев иска имунитета на кандидат за депутат от Бургас
Обновена

Иван Гешев иска имунитета на кандидат за депутат от Бургас

Бил подкупил четирима да гласуват за определена партия

Усилията на МВР дават резултат, отчете още Янев, което позволявало на хората да имат достатъчно основание да се чувстват сигурни и да могат да упражнят правото си на глас без притеснение. Основно качество на следващото 46-то Народно събрание е да изрази адекватно народната воля, допълни той.

Служебният министър-председател отправи и апел към партиите, да се борят за влизане в новия парламент след изборите, предстоящи в неделя.

"Следващият парламент трябва да е ефективен, партиите и коалициите следва да са отговорни в изборния процес, да загърбят популизма и ПР акциите. Защото, опасявам се, предстоят трудни времена", призова Янев. Според него основна задача на парламентарно представените политически групи в следващото Народно събрание е да успеят да създадат стабилно мнозинство, респективно правителство, за да могат да работят за икономическия просперитет на България и да взимат трудни и непопулярни решения, когато това се налага.

Припомняме, че вчера прокуратурата отчете, че до момента работи по 24 случая за купен вот.

Бойко Рашков се сблъска с прокуратурата

Бойко Рашков се сблъска с прокуратурата

Очаква огънят да се разпали след 11 юли