Вторият мандат още не е отишъл при "Продължаваме промяната", но като отиде ще видим кой докъде е готов да стигне и на какви компромиси. Важно е да има коалиционно споразумение за управлението. Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев пред БиТиВи.

По думите му отборът не зависи от звездата, а от функционирането и от правилата в отбора. От гледна точка на това какво би искал Стефан Янев да види в един бъдещ свой отбор, е работещ такъв, а не пълен със звезди. Янев призова както в спорта, така и в политиката партиите да играят като един отбор.

"Български възход" са получили писмото от номинирания за кандидат за премиер от ПП Николай Денков, като днес ще решат какво да направят. Това, което чувам е, че в този подход не се предвижда коалиционно споразумение, а на базата приоритети да се търсят плаващи мнозинства, не съответства по начина, по който ние разсъждаваме. Така няма как да се получи здрава конструкция, която да излъчи управляващо мнозинство, коментира Стефан Янев.

ПП постави срок 5 януари до всички партии за изпълване на мандата

ПП постави срок 5 януари до всички партии за изпълване на мандата

Изпратени са писма за покана на всички парламентарни групи

За Стефан Янев е затворена страница, че бившият премиер Кирил Петков го бе освободил като министър на отбраната заради войната в Украйна.

Според него не е важно кой ще вземе третия мандат за съставяне на правителство, а какво ще направи с него. БВ са готови да вземат третия мандат, имат план и стратегия като съставът на Министерски съвет ще е последната точка, която от формацията на Стефан Янев ще решат.

За Стефан Янев отговорното към хората и политиците е да има редовен кабинет, отколкото нови предсрочни парламентарни избори.

Янев настоява за коалиционно споразумение при втория или третия мандат

Янев настоява за коалиционно споразумение при втория или третия мандат

От БВ няма да настояват за министерски кресла в бъдещи властови конфигурации