Идеята служебното правителство да остане редовно е екзотична. Така определи предложението на ИСМВ и Мая Манолова служебният премиер Стефан Янев.

Като много далечна и почти невъзможна хипотеза определи той идея да остане и като редовен премиер. Няма такова предложение, така че няма какво да бъде обсъждано и коментирано, отклони всякакви въпроси Стефан Янев.

Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков обясниха защо не искат да са в кабинет на ИТН

Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков обясниха защо не искат да са в кабинет на ИТН

Тримата служебни министри виждат "съществени различия"

Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата, според Стефан Янев, който обясни, че отговорността на партиите, избрани в 46-то Народно събрание, и техния конструктивизъм ще проличат в следващите дни. Според него избраните партии добре осъзнават своята отговорност.

"Това трябва да мине през гласуване в парламента. Преди това предполагам трябва да се мине през едни много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиция, която ще предложи нещо подобно. След това служебният кабинет е съставен от експерти, които не са партийно свързани и на тези хора не може да име се каже да отидат под строй и да свършат нещо", заяви Янев.

Стефан Янев поиска спешна промяна в говоренето на политиците и диалог с гражданите

Стефан Янев поиска спешна промяна в говоренето на политиците и диалог с гражданите

Политиката е за политици, не за бюрократи и технократи с временни решения

Премиерът Янев е във Варна, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2021". Той ще наблюдава демонстрациите в рамките на учението - преодоляване на последствия от инцидент с търговски кораби в националните морски пространства, операция по спасяване на бедстващи хора на море, ликвидиране на нефтен разлив и други.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%