В своя декларация до СО, групата "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" в Столичния общински съвет, се чудят кой позволява политически лупинг на СО. Повод за тях е "изненадващата подкрепа за гей маратона и последващите го тематични хепънинги и София прайд", обясняват те.

Патриоти за София се интересуват и "кому е нужен този парад на лудостта и защо общинарите се поддадоха на гей лобито", настояват и за незабавното публично оттегляне на подкрепата на общинарите.

Те коментират, че на 20 април тази година е проведена среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова и представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК), от която става ясно, че Столична община подкрепя морално Прайда и ще финансира предхождащия го гей маратон на 19 май.

Карлос Контрера в своя позиция във Фейсбук пита защо джендър идеологията се допуска през парадния вход на Столична община и според него, именно тази идеология и опитите тя да бъде вкарана в образователната и правната система на страната, консолидира цялото общество. Столичните патриоти виждат поредица нелогични действия, некоординирани със СОС - законодателният орган на София.

Припомняме, и миналата година Общинският съветник на ВМРО Карлос  Контрера поиска от Фандъкова и вътрешния министър Радев да спрат "София прайд"Съветникът пита тогава институциите, колко струва това мероприятие на данъкоплатците.

През 2017 година Контрера обясни на столичния кмет за нарушаване на закона при провеждането на подобни паради през минали години. В тях участват малолетни и непълнолетни лица, което е недопустимо, според него.

Фандъкова обеща грижа за София Прайд 2018

Фандъкова обеща грижа за София Прайд 2018

За първи път София Прайд организира и спортна програма

Прилагаме пълния текст на документа (Декларация) от Карлос Контрера, Станчо Станков, Станил Станилов, Виолета Додорова и Димитър Антов - Политическа група "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" в Столичен общински съвет: 

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет остро възразява срещу подетата от Столична община, а вероятно и от някои представители на СОС, политика директно да легитимира провеждането на гей парад в София. Ежегодно сме бомбардирани от екзотичните искания на една шепа хора чрез присъдружните им "НПО" да подкрепяме този парад на лудостта. До началото на тази година в мнозинството си Столичният общински съвет, а и Столична община се дистанцираха от манифестирането на хомосексуалността като форма на политика. Тези дни обаче ярко и рязко настъпи неочакван обрат. Столична община открито заявява и застава в подкрепа на организаторите на гей парад - забележете, става съорганизатор на съпътстващите гей парада дивотии и пърформанси.

Този своеобразен политически лупинг е на път да въвлече двете институции на местната власт в угода на противоречиви, маргинални обществени течения, които тероризират цялото общество, претендирайки за уникалност поради объркана сексуалност. Ние задаваме въпроса кой, как и защо реши, че местната власт трябва да подкрепя София прайд? Кой, как и защо реши да харчи без санкция публични средства в организиране и поддръжка на мероприятия, които зад маската на призиви за толерантност налагат на обществото, че трябва да свикне с трети, пети, десети пол и да приема за нормална травестията. С почуда научаваме, че с подкрепата на "Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и Фондация "София-европейска столица на спорта" съучаства в организирането на гей маратон на идния 19-ти май в парк "Заимов". Никога и под никаква форма в Столичния общински съвет не е обсъждана подобна подкрепа, не е дискутирано открито, в това число и в комисии, вземането на едно подобно решение. Немаловажен е и фактът, че звучи доста перверзно точно Програмата на общината, насочена към възпитанието на младите да бъде ползвана за гей пропаганда. Именно това се случва в момента. Също толкова чудно е откъде накъде и с каква санкция въпросният гей/ХИВ маратон стана част от програмата на "София - европейска столицата на спорта". Един преглед на предварително обявения календар показва, че това събитие вероятно тихомълком е вмъкнато скоро под нечие давление.

Групата на "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" настоява незабавно Столична община да оттегли всякаква подкрепа за въпросното събитие. Ние от групата на патриотите в СОС настояваме публично и ясно да се оттегли тази подкрепа, както и да се заяви, че не подкрепя София прайд. В противен случай ще бъде повече от очевидно, че Столична община се е предала и е паднала в плен на джендър лобитата, които са успели да оплетат в мрежите си местната власт в София. Една подобна линия на поведение очевидно е в разрез с очакванията на обществото и мнозинството от българските граждани.

Светият синод отново възрази на гей парада

Светият синод отново възрази на гей парада

Свободата е отговорност, припомнят от БПЦ и призоваха за благочестие