Мощни викове "Оставка!" отекнаха за пореден път под прозорците на премиера Пламен Орешарски.

Около 100 души, скоро разочаровали се от управлението му граждани, дойдоха пред Министерски съвет, за да поискат оттегляне на правителството. Голяма част от хората бяха дошли да изпият сутрешното си кафе и да се почерпят с кексчета преди да отидат на работа.

Те крещяха „Добро утро, Орешарски, искаме оставка!" и „Хайде катарзисът от нас, оставката от вас!"

Протестиращите посрещнаха Джулай морнинг на жълтите павета и призоваха премиера : "Хайде Орешарски правим се на идиоти заради теб. Подай оставка, Пламене, искаме на плаж!". Гражданите гордо развяваха родния трибагреник и носеха различни плакати срещу управляващите. Призив от транспарантите беше „Оставка!", имаше и признания като „Писна ни от вас, тръгвайте се!", „Етиката" на управляващата мафия се побра в кобура на Волен!".

Припомняме, миналата седмица Волен Сидеров се появи в Народното събрание с пистолет, а ден по-рано с полицейска палка.

Протестиращите излязоха и със свои предложения към управляващите: "Волен Сидеров посланик във Ватикана", Велислава Дърева - патриарх". Събралото се множество скандираше под съпровода на свирки и вувузели: "Идваме с мир, идете в Сибир!".

Протестиращи се опитаха да спрат кортежа на премиера Орешарски?

Още...

Хората питаха и властимащите дали им харесва да бъдат зависими от „Болен". Основно изобретателността си недоволните граждани бяха проявили спрямо лидера на БСП Сергей Станишев. Те носеха сламено зайче, кръстено на Станишев и плакат със снимка на  лидера на социалистите и надпис: „Уф, че смърди - от назначенията, от извиненията - цялата политика не се трае!".

Междувременно към протестите продължават да се присъединяват хора.

Очаква се по-късно те да се отправят към сградата на Съдебната палата, където „добронамерените" граждани да кажат „Добро утро!" на главния прокурор Сотир Цацаров и бъдещите клиенти на прокуратурата.

В същото време петима души с мегафони се преместиха пред сградата на Съдебната палата, за да поздравят главния прокурор Сотир Цацаров за добре свършената работа. Те му припомниха и че в 42-то Народното събрание има един излишен имунитет - Волен Сидеров.

Около 50 протестиращи тийнейджъри са се събрали и пред сградата на Висшия съдебен съвет. Протестиращите носят плакат с надпис „Камен Ситнилски - босът на съдебната мафия". Демонстрантите се обявяват против корупцията.