Стотици карти за безплатно паркиране в София на близки приятели издала СО при Йорданка Фандъкова. Тя предлагала услуга "паркирай безплатно" в синя и зелена зона за определени хора, вероятно приятели и близки. Това обяви на брифинг председателят на СОС Цветомир Петров.

Пита се обаче кои са тези привилегировани граждани, тъй като картите се издавали без даже да се иска регистрация на автомобилите. На брифинга на Петров и Борис Бонев бе обявено, че са открити над 130 такива карти с привилегии за 2022 г. Издадените карти са само с номер и тя може да се ползва от цялото семейство, а по принцип такива карти се издават с регистрационен номер на автомобила. Установено е, че 6-7 автомобила с привилегии са на КТ "Подкрепа".

Само на базата на тези привилегировани безименни ползватели, по думите на Петров, се губят над половин милион лева. Няма места за паркиране в София, а се раздават безплатни паркоместа.

Общинският съветник Борис Бонев също е възмутен от схемата за безплатното паркиране за близки приятели. "Има ли известни журналисти, получили това право, има ли социолози, има ли мастити бизнесмени, които са получили карти за безплатно паркиране", пита съветникът.

Бонев заяви, че тази практика е прекратена след встъпването в длъжност на кмета Васил Терзиев, но от ПП-ДБ-СС няма да спрат да ровят за такива далавери.

Парк патрул вече следи дали шофьорите в София си плащат синя и зелена зона

Парк патрул вече следи дали шофьорите в София си плащат синя и зелена зона

Автомобилът може да проверу 4000 коли за един час

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ заявиха, че твърденията на ПП-ДБ-СС са манипулативни и показват безпомощност.

Издаването на карти за паркиране в синя и зелена зона без регистрационни номера се прави по искане на Държавна агенция "Технически операции" във връзка с тяхната дейност, обясняват от ГЕРБ.

По информация на партията на същото основание през месец май тази година Васил Терзиев е одобрил издаването на 18 карти без регистрационни номера.

От ГЕРБ обясняват и причината за издаването на 6 броя карти за паркиране на адрес ул. "Ангел Кънчев" №6 по време на тяхното управление. То било въз основа на искане от кмета на район "Средец" (в годините г-жа Мария Ачкова и г-н Трайчо Трайков). Искането е въз основа на договор, сключен от район "Средец", съгласно който етажната собственост на ул. "Ангел Кънчев" №6 осигурява 200 кв. дворно място за площадка за игра към детска градина №12 срещу получаването на 6 карти за паркиране за конкретни автомобили, посочени с регистрационни номера.

Според ГЕРБ предоставената информация от общинските съветници от ПП-ДБ-СС е манипулирана и е очевиден опит за очерняща кампания в дните преди предстоящите избори.

"Това е поредният случай, в който чрез спекулации и лъжи, управляващите от ПП-ДБ-Спаси София се опитват да скрият провала си в организацията на движение и паркиране в центъра на София", категорични са от ГЕРБ.

Замерянето с документи за колите по Патриарха продължава

Замерянето с документи за колите по Патриарха продължава

Прошко Прошко към Васи Терзиев: "Вие сте подведен."