Няма съгласуван проект за новата организация на движение по бул. "Патриарх Евтимий". Това обяви на брифинг в СОС общинският съветник от ГЕРБ Прошко Прошков за казуса с движението като представи документи в защита на своята теза. Незаконна е реорганизацията на движението в центъра на София. Прошков попита кой носи отговорност при катастрофи. За мен е очевидно, че тук става въпрос за беззаконие и престъпление, категоричен е съветникът. И докато преди ГЕРБ-СДС са призовавали за оставката на заместник-кмета по транспорта, днес излизат с предупреждение към кмета Васил Терзиев: "Вие сте подведен." Затова общинарите настояват да се върне стария начин на движение.

В отговор Борис Бонев представи становището на комисията по транспорта, която е съгласувала проекта за новата организация на движението в София. Той показа и подпис на представителя на СДВР под проекта. Това, което се изпълнява, е това, което е съгласувано, категоричен бе Борис Бонев. Това, което не е съгласувано и с което ГЕРБ атакуват ПП-ДБ-СС е актуализация, която включва преместването на няколко кофи за боклук, стана ясно от твърденията на Бонев. От ПП-ДБ-СС не се сърдят на опозицията в СОС, че не разбирали нещата, и смятат, че това е поредната димка, която се хвърля в общественото пространство. А съдебното решение казва да се остави проектът такъв, какъвто е осъществен до момента.

Прошко Прошков пак излезе на трибуната пред медиите, за да попита защо документите, представени от ПП-ДБ-СС са без подпис. Ние ще вземем мерки, закани се той и отново настоя за оставката на заместник-кмета по транспорта и търсене на отговорност за изхарчените пари по проекта.

Припомняме, че новата организацията по булевардите "Патриарх Евтимий, "Витоша" и ул. "Фритьф Нансен" предизвика недоволството на живущите в района, които протестират почти постоянно оттогава. Заради ремонта бяха премханти паркоместа, което всъщност предизвика недоволството на гражданите. 

Днес също се провежда протест, които е на родителите, които са загубили деца в катастрофа, но към тях се включиха и неводолните от реорганизацията в центъра, включително и таксиметровите шофьори, които пък започнаха протести заради премахването на стоянки. 

Сламка за кмета на София - тайно да се посъветва с Борисов и Фандъкова

Сламка за кмета на София - тайно да се посъветва с Борисов и Фандъкова

Не е ясно дали Столична община може да предяви претенции по договора