Има сериозни притеснения, че поведението на президента Румен Радев показва отклонения от конституцията. Ние сме парламентарна република. Има две решения на НС - предоставянето на оръжията за Украйна и диверсификацията на ядрено гориво, които държавният глава не зачита. В следващия парламент ще повдигнем темата за импийчмънт на държавния глава. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от Демократична България Стоян Михалев.

Ако са възпрепятствани тези две решения на НС, това не може да остане без последствия, поясни той. България има различен път от този, по който президента ни тласка. Той се държи като руски агент, посочи Михалев. Според него Радев може да блокира решенията на НС. По думите му те са взети от парламента, но трябва да се изпълнят от служебното развитие.

България е избрала своя път на развитие, много преди Радев да кацне на земята, категоричен бе Михалев.

Румен Радев: РСМ е в състояние на вето - докато не впише българите в Конституцията си, няма ЕС

Румен Радев: РСМ е в състояние на вето - докато не впише българите в Конституцията си, няма ЕС

Президентът ще повдигне въпроса пред европейските лидери

Той критикува остро коментарите на Радев в Брюксел. Членът на ДСБ посочи, че твърденията, че АЕЦ Козлодуй няма да може да работи без руско ядрено гориво са фалшиви. Михалев поясни, че е договорена диверсификация на доставките и има осигурено гориво поне за 2 години напред.

По думите му с даването на оръжия на Украйна сме пропуснали шанс да модернизираме армията си. Постоянно идват оферти за модернизиране на армията. Те обаче се неглижират от президента, добави Михалев.

По отношение на новия списък "Магнитски" той заяви, че това показва, че правосъдната ни система не е реформирана.