Национална кампания за политическа идентичност стартира Българското общество за индивидуална свобода.
Кампанията е изцяло гражданска инициатива и не е обвързана с политически парии и организации.

Тя ще успее, ако в оставащия месец до първите избори за евродепутати постави схващанията на избиратели и политици на истинските им места и даде шанс на така наречените политически бездомници, изтъкват представители на сдружението.

В дискусиите участва лидерът на СДС Петър Стоянов, който подчерта, че СДС не е дискусионен клуб и че партията има намерение да си върне позициите и да играе съществена роля в българския политически живот.
Абстрактната защита на нечии интереси може да превърне партията в дискусионен клуб, но СДС не иска такава съдба, подчерта Стоянов.

Съзнаваме, че ако искаме да върнем доверието на българските граждани, то това трябва при ясни, категорично изразени позиции, допълни той и изтъкна, че именно това е бил смисълът но присъединяването на СДС към Движението за европейски реформи.

Стоянов категорично заяви, че СДС е против това да се водим по инерцията и коментира, че за България има два варианта - скромно живуркане в Европейския съюз или търсене на нестандартни методи по примера на Ирландия и Естония.

Стоянов подчерта още, че от гледна точка на приноса на СДС за Евроатлантическото развитие на България това е партията с най-малко комплекси, за разлика от много други.

Той подчерта, че никой не може да обвини СДС в бягство от отговорност, когато става въпрос за евроатлантическото развитие на страната.

Той е категоричен, че участието на СДС в Движението за европейски реформи не е напускане на ЕНП и присъединяване към английските консерватори. Това е възможност за обсъждане на най-добрите идеи за България, категоричен е Стоянов.

„Това не е акт на предизвикателство. Не е търсена нова политическа поза два месеца преди изборите," категоричен е Стоянов. Той поясни, че идеите на Движението за европейски реформи включват по-малко централизация, по-малко регулаторни режими, по-малко бюрокрация, отваряне на пазар за конкуренция, включително за български работници. С част от идеите на консерваторите ние не сме съгласни", посочи Стоянов.