Добре организиран хаос. Такава е ситуацията в страната според народния представител от БСП Драгомир Стойнев. Нямаме център, който да управлява страната, подчерта той пред БНТ. Не знаем кой назначава министрите, сподели социалистът.

Защо не се иска оставката и на главния секретар на МВР, а само на вътрешния министър, попита той като предположи, че двамата са назначения на различни формации. Липсва ми националният интерес, работи се ден за ден, смята Стойнев. Това че защитаваш националния интерес, не означава че подкрепяш дадена геополитическа ориентация, по думите му. Не е нужно да подкрепяме всяко желание на евроатлантическите ни партньори, според него.

Дерогацията е с решението на ЕК, припомни Стойнев. Според него може да се назначи особен представител в Лукойл, който да контролира какви се случва в рафинерията. Партньорите в управлението си нямат доверие и са некомпетентни, е мнението му. Те са вредни, категоричен е червеният депутат. Ние сме пробългарска партия, подчерта Драгомир Стойнев. Не искаме да сме пионки, които изпълняват чужди интереси, допълни той и настоя за правителство, което може да казва Не.

По мнението му финансовият министър като че ли е сам, а премиерът Николай Денков е като безгласна буква. Никой не знае какво се случва в държавата, подчерта социалистът. За нас е важно да има спокойствие и нормална политическа ситуация, отсече Драгомир Стойнев.

Надявам се в СО да има диалог, коментира още той. Червените ще имат собствена кандидатура за председател на СОС.

Свиленски за вота на недоверие: Стана ясно задкулисието в управляващата коалиция

Свиленски за вота на недоверие: Стана ясно задкулисието в управляващата коалиция

Поздрави финансовия министър за социалните разходи, предвидени в бюджета, но посочи, че БСП ще предложат още