Преброяване на всички бюлетини за президент в присъствието на медии, външни организации и наблюдатели. Това поиска лидерът на Атака Волен Сидеров в ефира на Нова телевизия.

Той посочи, че не може да коментира нещо, което е фалшифицирано.
„Каква легитимност ще има власт, която е фалшифицирана? Бихте ли отишли на зъболекар, който е с фалшива диплома", попита Сидеров.

Според него има натрупване на много нарушения и той разполагал със снимки от секции в София, показващи отворени чували с бюлетини.
Сидеров предлага следващите избори да се направят автоматично, с машини - както е в САЩ. „Не мога да разбера какъв е аргументът срещу това, което предлагам", допълни той.

На въпрос кого от кандидат-президентите ще подкрепи на предстоящия балотаж, Сидеров посочи: „Аз няма сега как да правя избор между Плевнелиев и Калфин, защото се съмнявам в тези резултати. Този балотаж е абсолютно нелегитимен и трябва да си насочим вниманието към касиране и негласуване. Как да участвам в нещо, което го подлагам на съмнение и искам касиране?", попита лидерът на Атака.

По думите му подкрепата на Атака за правителството не е била оценена от ГЕРБ.
Волен Сидеров обясни, че Атака е подкрепила правителството на ГЕРБ, защото избирателите са поискали това управление. „Това не беше оценено от ГЕРБ и от Борисов - той продължава да се държи сякаш нищо не имало, макар че лично ми е благодарил", съобщи Сидеров и констатира: "Това показва какъв човек е".

Волен Сидеров сподели, че е чувал много похвали от управляващите. „Страхотни пичове сте вие от Атака", казваха от ГЕРБ", призна Сидеров.

Относно направено от Борисов изказване относно Атака: „От това, което видяхте от Атака, разбирате защо не направихме защо не направихме коалиция с тях", Сидеров бе категоричен: „Този човек заблуждава хората. Това не е коректно".
По думите на лидера на Атака никога не е имало разговори за коалиция между ГЕРБ и Атака."Те никога не са правили предложение, от наша страна също не е имало искане, защото аз не съм човек, който ще ходи да се натиска, да се слага", подчерта Сидеров.

„Без подкрепа на Атака и на сини, ГЕРБ трябва да разчита само на пазаруване на депутати", каза още лидерът на Атака.

„Доган определено се е зарадвал при разцепването на патриотичния вот - с изкарването на кандидатури като Солаков (кандидатът на партия „Национален фронт за спасение на България", който спечели около 2,5% от гласовете на Първи тур - бел.ред.)"
, предположи Сидеров и коментира, че това е политическо бракониерство. „С подобни дублетни игри се играе срещу патриотизъм. Претендираш, че си патриотизъм, но удряш по патриотичния вот", посочи лидерът на Атака и обясни, че това е опит да се подрони нещо вече изградено. „Този, който издига дублетна форма - той се опитва да изтегли вот", категоричен бе Волен Сидеорв.

По повод подкрепата, която лидерът на ДПС даде за кандидат-президента на БСП, Сидеров коментира: „Доган обикновено се опитва да играе пазар с избирателите си, но мисля, че този път няма да успее".