Атанас Семов вече не е заместник-председател на парламента. Това бе официално обявено от председателстващия пленарното заседание Лъчезар Иванов.

Той съобщи още, че Яне Янев е освободен от председателския пост на парламентарната антикорупционна комисия и от поста член на Комисията за контрол на ДАНС.

Освобождаването на Янев е заради разпадането на РЗС. Комисията за борба с корупцията ще бъде поета от Димо  Гяуров от Синята коалиция. Председателите на тази комисия, както и на Комисията за контрол на ДАНС, са на ротационен принцип.
Ако не беше разпадането на ПГ на РЗС, на Янев му предстоеше да оглави Комисията за контрол на ДАНС.
Според правилника обаче за работата на НС РЗС изобщо ще престане да бъде член на тези две комисии, тъй като в тях представителство имат само парламентарни групи.

Лъчезар Иванов обяви и че Димитър Чукарски от РЗС вече няма да е председател на външната комисия, а Тодор Великов - зам.-председател на социалната комисия. Марио Тагарински също няма да е зам.-председател на икономическата комисия.

Официално беше съобщено и че са овакантени зам.-председателските места в 7 комисии, заемани до сега от депутати от левицата.

Те вчера, в знак на несъгласие с отстраняването на Емилия Масларова от председателския пост на социалната комисия, подадоха заявления за напускане на ръководствата на комисиите.

Ангел Найденов, Любен Корнезов, Румен Петков, Румен Овчаров, Петър Мутафчиев, Евгений Желев и Меглена Плугчиева стават членове на комисиите, на които до сега бяха зам.-председатели.