Светослав Витков няма да се коалира, "видяхме СДС-то дори един бой не може да спретне както трябва", коментира председателят на "Глас народен" пред БТВ.

"Единственото, което може да стане в СДС - химна да го сменят от "45 години стигат" на "Боят настана". Тъжно ми е, не ми е приятно това да го виждам, но това е реалността. Чак пък да се бият, какво толкова има там, за да се бият", обясни Витков.

Седесарско меле в столичния културен дом "Красно село"

Седесарско меле в столичния културен дом "Красно село"

Румен Христов и Емил Кабаивнов се смятат за основни лица на опозиционния лагер

"Особено ако си говорим за така наречения десен качамак или ляв качамак - изключено, там не може да ме видите заедно със Зелени. Знаете какво направиха Зелените миналото лято, по-мръснишки номер аз не съм чувал. На президентските избори - малко преди изборите, които бяха големите избори - бяхме в коалиция и в последния ден, когато трябваше да подаваме документи председателят на Зелените се скри и ние не можахме да се регистрираме и пропадна нашата кандидатура", обясни Витков.

За председателя на "Глас народен", "това са обръч от НПО-та, които изпълняват определени поръчки и използват благоприятни теми, за които хората се застъпват. Има и свестни хора, но те са по протестите, те не отиват да се договарят после кога да спре протестът".

Витков се отказа от Реформаторския блок

Витков се отказа от Реформаторския блок

Глас Народен не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на традиционната десница