С писмо до ръководството на Реформаторски блок, Светослав Витков съобщава, че ПП Глас Народен продължава самостоятелно като партията остава отворена към всички десни партии, организации и граждани за диалог, общи политики и инициативи.

ПП Глас Народен не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на традиционната десница, като следва позиции и действия, в чиито смисъл не сме убедени и които задълбочават разединението, коментират в своето писмо Витков.

Смятат, че замразяването на членството на ДБГ в РБ е ясен знак за разединени позиции и непреодолими различия на партиите в Реформаторския блок.

ДБГ напуска Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов

ДБГ напуска Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов

Настояват за създаване на антиГЕРБ коалиция

"През месец февруари 2017 г. ПП Глас Народен подписа коалиционно споразумение с Реформаторски блок, с ясната идея, че единствения път за запазване на дясното, е обединение", обяснява Витков.

Допълва, че "в последвалата предизборна кампания за 44-то НС разцепените на три и самоопределили се за десни коалиции воюваха сами със себе си като оставиха на изборното поле близо 300 хиляди души без представителство в българския парламент. От това спечелиха ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, та дори и ВОЛЯ на Марешки, които произвеждат най-големия законодателен брак в политическата история на България".

Витков и Мицов: Ако десните не се обединим, дебилите сме 8%

Витков и Мицов: Ако десните не се обединим, дебилите сме 8%

Десницата има само един проблем - самата десница

Витков коментира, че в последните месеци са инициирали дебати и срещи за обединение на десните партии, като заявяват, че ПП Глас Народен няма претенции да си приписва водеща роля в този процес, но обединението е задължително, за да има дясната опозиция, алтернатива на сегашното управление.

За него, в момента, традиционната десница продължава своя разпад, като десните партии търсят партньори, без значение от мястото им в политическото пространство, чрез които да се бори за влизане в Парламента.

ДБГ заплашват да напуснат РБ, ако блокът не поиска оставка на правителството

ДБГ заплашват да напуснат РБ, ако блокът не поиска оставка на правителството

Делчев: Корупционното управление води държавата към разруха